هدف ما از فراهم آوردن این مقاله این است تا بتوانیم شیوههای نوین سرمایهگذاری را بیاموزیم و مقداری هم برای مخارج جاری خود کنار بگذاریم.
بسیاری از ما معمولاً بهدنبال خرج تمام درآمد خود هستیم در حالی که با برنامهریزی مناسب میتوان سرمایهگذاری کرد.
مطمئناً روشهای بسیاری برای ذخیرهی سرمایه وجود دارد ولی این ۷۵ شیوه بسیار کاربردی و عملی هستند که باعث میشوند پول کمتری هدر داده شود.
ذخیرهی پول با کاهش مخارج
این لیست به شما نشان خواهد داد چگونه کمتر خرج کنید و در نتیجه سرمایهگذاری نیز انجام دهید.
- تمام مخارج خود را یادداشت نمایید.
- مخارج خود را کم کنید و با سرمایهی ذخیره شده خود، بودجهای تهیه کنید.
- برای سرمایهگذاری خود، هدف تعیین کنید مثلاً با خود بگویید با این پول میخواهم ماشین بخرم.
- برای سرمایهگذاری خود برنامه داشته باشید. پس از تعیین هدف، حال باید برای رسیدن به آن برنامهریزی کنید.
- بر اساس اولویتهای خود پول خود را خرج کنید.
- سعی کنید از حساب جاری خود، مقدار مشخصی را به حساب پسانداز خود انتقال دهید.
- در مقابل مخارج اضافهی خود بهانه بیاورید تا خرج اضافی نکنید.
- از برخی فروشگاهها که ماهانه قرعه کشی دارند، خرید کنید تا شاید برنده شوید.
- سرمایهی خود را در حسابی پسانداز کنید که سود زیادی دارد.
- پس از سرمایهگذاری در حسابی با سود بالا، فقط بنشینید و سود پول خود را ببینید.
۷۵ روش برای ذخیرهی پول
بهجای اینکه ۷۵ روش را در لیست بلند بالایی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم، سعی کردهایم در دستهبندیهای متنوعی آنها را ارائه کنیم:
- خوراک
- حملونقل
- سکونت
- سلامتی
روشهای اقتصادی برای ذخیره پول
-
رسید تراکنشهای بانکی خود را حفظ کنید.
اگر به دنبال راهی آسان برای حفظ پول هستید، رسید تراکنشهای بانکی خود را نگه دارید. با این کار میتوانید مخارج اضافه را کنترل کرده و برای هزینههای ضروری خانه کنار بگذارید.
-
حسابهای بانکی خود را چک کنید.
اگر نمیتوانید مخارج خود را کنترل کنید و پسانداز ماهانهی شما ناچیز است، شاید زمان آن رسیده تا حسابهای بانکی خود را بازدید کنید. بهترین کار این است تا هر ۳ روز یک بار، موجودی حساب را بازدید نمایید تا ببینید آیا این مقدار برای روزهای باقیمانده ماه کافی است یا خیر. اگر کافی نبود بهتر است هزینههای خود را یا کاهش دهید و یا مدیریت کنید.
-
از بانکها بخواهید سود بیشتری به داراییهای شما اختصاص دهند.
بانکها برای اینکه بتوانند به موقع سود حساب مشتریان خود را به آنها پرداخت کنند، معمولاً بهدنبال کاهش سود هستند. حال آنکه شما باید از بانک بخواهید تا سود حساب شما را به مقدار معمول خود محاسبه کند.
روشهای ذخیره پول با مدیریت هزینههای خورد و خوراک
هر خانوار ایرانی در هفته حدود ۳۰ تا ۷۰ هزار تومان برای خورد و خوراک هزینه میکند. با این روشها شما قادر خواهید بود بخش قابلتوجهی از این پول را در جیب خود نگهدارید.
-
برنامه غذایی داشته باشید.
یکی از مشکلات بزرگی که اکثر انسانها با آن روبهرو هستند این است که نمیدانند بهعنوان وعده غذایی چه بخورند. بهترین کار این است که برنامهای برای غذاهای خود داشته باشید. مثلاً برای این هفته مشخص کنید که چه چیزی باید در روزهای مختلف آن مصرف نمایید.
-
لیست خرید داشته باشید.
پس از برنامهریزی برای وعدههای مختلف غذایی هفته، بر اساس آن برنامه، لیستی از نیازهای خود داشته باشید و طبق آن لیست از فروشگاه خرید کنید. این روش به شما کمک شایانی میکند تا پول خود را به موادغذایی که لازم ندارید ندهید. فقط کافی است به مواد غذایی خارج از لیست بگویید؛ نه! این را لازم ندارم!.
-
از تخفیفات فروشگاهها بهره ببرید.
پس از اینکه توانستید، برنامهریزی درستی انجام دهید و بر اساس لیست خرید پیش بروید، حال وقت آن است تا تخفیفات هفتگی یا ماهانه فرشگاهها را بررسی و طبق نیاز از موارد تخفیف خورده (حراج) خرید کنید. اگر یکی از موادی که در فروشگاه هست در لیست شما وجود ندارد از خرید آن صرفنظر کنید.
-
بهدنبال خرید مارک نباشید.
آیا شما کالاها را برای مارک آنها میخرید؟ شما میتوانید بهجای جستجوی کالاهای مشهور، از تولیدات ناشناختهای استفاده کنید که قیمت کمتری دارند.
-
اجناس تک نرخی بخرید.
برخی از فروشگاهها لیستی از کالاهایی تهیه میکنند که به صورت تک نرخی فروخته میشوند و البته قیمت آنها هم ارزانتر است. مثلاً ممکن است زمان زیادی تا تاریخ انقضای آنها نمانده باشد پس شما میتوانید از این فرصت طلایی بهرهمند شوید.
-
کلی خرید کنید.
اگر میدانید برخی از کالاها برای یک ماه شما هستند، بهتر است آنها را کلی خریداری کنید. برای مثال یک پودر ماشین لباسشویی ممکن است ۳۰۰۰ تومان باشد ولی اگر بسته ۱۰ کیلوگرمی آن را خریداری کنید، هزینه تمام شده آن برای شما بسیار کمتر خواهد بود.
-
تاریخ انقضای کالاها را مدنظر داشته باشید.
اگر میخواهید خوراکیهای مصرفی را به صورت کلی خرید کنید، حتماً به تاریخ انقضای آنها توجه خاصی داشته باشید. مثلاً اگر در دو ماه یک کارتون تخممرغ مصرف میکنید، پیش از خرید آن کارتون، به تاریخ انقضای آن توجه کنید تا مجبور به پس دادن آن نشوید.
-
سریعتر خرید کنید و از فروشگاه بیرون بیایید.
اگر میخواهید کالاهای غیر ضروری نخرید، سعی کنید هر چه زودتر مواد غذایی مورد نیاز را برگزیده و بهجای مشاهدهی دیگر اجناس و وسوسه شدن برای خرید آنها، از فروشگاه خارج شوید.
-
از کارتهای تخفیف فروشگاههای مواد غذایی استفاده کنید.
بسیاری از فروشگاهها کارتهای تخفیف دارند. مثلاً شما با پرداخت ۵۰ هزار تومان میتوانید کارتی با ارزش ۶۰ هزار تومان دریافت کنید که با آن میتوانید از آن فروشگاه خرید کنید. پیشنهاد ما این است که حتماً آنها را دریافت کنید.
-
برای خرید، پلاستیک همراه خود ببرید!
ممکن است توصیه عجیبی باشد ولی اگر برای مواد غذایی خریداری شده پلاستیک همراه خود داشته باشید، هم طبیعت را آلوده نکردهاید و هم ممکن است فروشگاه هزینه ناچیزی برای شما کم کند. اگرچه هزینه کاهش یافته زیاد نیست ولی در درازمدت قطعاً سرمایه هنگفتی خواهد بود.
-
همه کالاهایی که خرید کردهاید را مصرف کنید.
بسیاری از انسانها موادغذایی که خریداری کردهاند را فراموش میکنند و پس از منقضی شدن، آن را بهیاد میآورند. خب طبیعی است که اگر برای مصرف تمام اجناس خریداری شده برنامه داشته باشید، دیگر نیازی به رفتن به فروشگاه و خرید مجدد نخواهید داشت.
-
باقیماندهی یک وعده غذایی را در وعده دیگر مصرف کنید.
اگر از وعدهی ناهار شما چیزی مانده است، بهجای اینکه غذای جدیدی بپزید، باقیمانده را مصرف کنید تا علاوه بر اسراف نکردن، در هزینههای خود هم صرفهجویی کرده باشید.
-
باقیماندهی غذاهای خود را به اشکال دیگر مصرف کنید.
هنگامیکه برای مصرف یک ماه خود برنامه غذایی مناسبی تهیه میکنید، باقیماندهی غذاهای خود را با وعدهی غذایی بعدی ترکیب کنید تا غذایی جدید بپزید. مثلاً اگر از غذای قبلی لوبیا باقیمانده است، به راحتی میتوانید در وعده بعدی از آن استفاده کنید.
-
برای شام خود برنامه داشته باشید.
وجه اشتراک بسیاری از انسانها این است که پس از یک روز کاری سخت، حوصلهی تهیهی شام ندارند. برای حل این موضوع کافی است، در برخی وعدهها خوراکیهایی آماده کنید که قابلیت ذخیره در فریزر را دارند و هنگام نیاز فقط آنها را گرم و مصرف کنید.
-
فست فود مصرف کنید.
اشتباه برداشت نکنید. ممکن است پس از روز پرکار و خسته کننده، برای استراحت به خانه بازگردید و ببینید که غذایی آماده نیست. در چنین مواقعی که معمولاً زیاد اتفاق میافتد، دستور تهیه غذاهایی را داشته باشید که به سرعت آماده میشوند. مثلاً املت از این دست غذاهاست.
-
گیاهخوار شوید.
معمولاً گوشت گرانترین بخش سبد خرید هر کس را به خود اختصاص میدهد. پس با استفاده از سبزی و گیاهان بهعنوان برخی وعدههای غذایی، هزینههای ناشی از خرید گوشت را کاهش دهید.
-
آب بنوشید.
اگر شخصی هستید که به مصرف نوشیدنیها علاقه دارید، بهتر است کمکم آب را جایگزین آنها کنید زیرا مصرف برخی نوشیدنیها مانند نوشابه و شربت، خطر ابتلا با دیابت را افزایش میدهند. پس بهتر است از آب بهعنوان نوشیدنی رایج در خانه استفاده کنید.
-
خوراکیهای فصلی مصرف کنید.
همهی ما میدانیم که میوههای نوبرانه، بسیار گرانتر از میوههای دیگر هستند که در فصول مخصوص به خود یافت میشوند. مثلاً توت فرنگی در تابستان قیمت مناسبی دارد حال آنکه اگر بخواهید این میوه را در پاییز خریداری کنید، باید بیش از هزینهی معمول آن در تابستان، پول بپردازید.
-
در رستوران، غذای مورد نظر را، آگاهانه انتخاب کنید.
اگر میخواهید یک وعده غذایی را در رستوران باشید، باز هم میتوانید کمتر هزینه کنید. مثلاً میتوان دسر را بهعنوان غذای اصلی سفارش داد. معمولاً مقدار دسرها بیش از نیاز ماست و میتوان از آن بهعنوان غذای اصلی استفاده کرد.
-
کمتر بخورید!
اگر میخواهید هزینههای ناشی از خورد و خوراک را کاهش دهید، فقط کافی است کمتر بخورید. بسیاری از انسانها در خوردن غذاهای بیش از نیاز خود، خبره هستند و معمولاً همین افراد نیز از وزن بالا و کالری اضافی رنج میبرند. اگر میخواهید شما از این دست افراد نباشید، به اندازه بخورید.
روشهای ذخیره پول با مدیریت هزینههای حملونقل
هر فردی سالانه هزینه زیادی را بابت حملونقل میپردازد که بخش اعظمی از این پول بهخاطر استفاده از وسیله نقلیه شخصی است. با نکات زیر میتوان این حجم از سرمایه را مدیریت کرد.
-
اتومبیل خود را همواره چک کنید.
اولین و مهمترین گام برای مدیریت هزینههای حملونقل، بررسی قطعات خودرو است. این بررسی شامل تمام قطعات مانند تایرها، روغن موتور، لنت ترمز و … میشود. با انجام این کارها خودروی خود را از مشکلات احتمالی بیمه خواهید کرد.
-
سیستم مصرف سوخت را بهبود دهید.
با بهبود سیستم مصرف سوخت خودرو، بسیاری از هزینههای جانبی اتومبیل شما، کاهش خواهد یافت. از جمله راهکارهای سازنده برای این کار، خارج کردن وسایل سنگین از خودرو، انتخاب کوتاههترین مسیر برای رسیدن به مقصد، تمیز کردن فیلتر خودرو و … هستند. اگر این کارها را انجام دهید، مطمئن باشید هزینههای کمتری بابت این قسمت از خودرو خواهید پرداخت.
-
از تکنولوژی بهره گیرید.
ممکن است همواره مسیر زیادی برای رسیدن به اولین پمپ بنزین بپیمایید. برای اینکه از زمان خود بیشترین بهره را ببرید، از گوشیهای هوشمند استفاده کنید تا آدرس نزدیکترین پمپ بنزین را پیدا کنید.
-
برنامهریزی کنید.
اگر احساس میکنید که بنزین خودرو رو به اتمام است، برای حل این مشکل به اولین پمپ بنزین مراجعه نمایید زیرا اگر بهخاطر کمبود سوخت در جاده گرفتار شدید، مجبور خواهید شد پول بیشتری برای خرید بنزین بپردازید.
-
از اتومبیل همکاران استفاده کنید.
اگر برای مدت طولانی برای رفتن به سرکار از ماشین همکاران استفاده کنید، نه تنها هزینههای ناشی از بنزین زدن کاهش خواهد یافت بلکه در حین راه همصحبتی خواهید داشت که میتوانید اوقات خوشی با هم رقم بزنید.
-
استفاده از وسایل حملونقل عمومی
فکر میکنیم این مورد نیازی به توضیح نداشته باشد زیرا مزایای استفاده از حملونقل عمومی برای همه روشن و واضح است و علاوه بر آن هزینهای هم بابت بنزین متحمل نخواهید شد.
-
انتخاب بهترین بیمه اتومبیل
اگرچه تمدید بیمهی در حال استفاده کار بسیار آسانی است، ولی تغییر آن به بهترین و مناسبترین بیمه برای خودرو بسیاری از هزینههای شما را کاهش خواهد داد.
-
بهترین بیمه عمر را انتخاب کنید.
همانند بیمهی اتومبیل، بیمهی عمر مناسب نیز باعث کاهش هزینههای پرداختی میشود پس بهتر از سنین جوانی این کار را انجام دهید.
-
خودروی خود را بفروشید.
اگر خودروی شما ۵ میلیون تومان ارزش دارد و ماهانه حدود ۵۰۰ هزار تومان خرج آن میکنید، باید بگوییم دیگر این کار را ادامه ندهید زیرا چنین فعالیتی هیچ سودی برای شما ندارد و علاوهبر آن باید ماهانه بخشی از درآمد خود را خرج خودرویی کنید که همواره در تعمیرگاه است.
-
هزینه بیشتری به بیمه بپردازید.
اگر برای بیمه اتومبیل سالانه هزینهای بالغ بر ۱۰ میلیون تومان میپردازید، بهتر است آن را بیشتر کنید. البته این خرج جزء هزینههای غیر ضروری است که میتوان بعداً هم آن را پرداخت کرد ولی در صورتی که شرایط آن را داشتید، حتماً انجام دهید.
-
از تخفیفات بهرهمند شوید.
اگر در زمان خاصی شرکتهای بیمه تخفیف میدادند، حتماً از آن استفاده کنید.
-
هزینه را با کارتهای اعتباری بپردازید.
بهترین کار برای پرداختن هزینهی بنزین، استفاده از کارت اعتباری است. با این کارتها میتوان به طور عادلانه پول بنزین را پرداخت کرد که بسیار راحتتر از پرداخت نقدی است.
روشهای ذخیره پول با مدیریت هزینههای منزل
همواره هزینههای خانه و اجارهنشینی بخش اعظمی از درآمد انسان را به خود اختصاص میدهند. با این ۲۶ روش میتوان این هزینهها را مدیریت کرد.
-
در خانه کوچک زندگی کنید.
خانوادهای که ۴ نفر جمعیت دارد، نیازی نیست منزلی اجاره یا خریداری کند که ۱۵۰ متر است. بهخاطر داشته باشید که هرچه خانه کوچکتر باشد، راحتتر میتوان هزینههای آن را مدیریت کرد مثلاً سیستم سرمایش و گرمایش پیشرفتهای نمیخواهد و علاوهبر آن در چنین منزلی، اعضای خانواده بیشتر با هم خواهند بود.
-
سیستم عایقبندی بگذارید.
بسیاری از خانهها فضاهای بزرگی دارند که در فصل سرما به راحتی گرم نمیشوند. اگر از سیستم عایقبندی استفاده کنید، به راحتی هزینههای پرداختی بابت قبوض گاز را کاهش خواهید داد.
-
منافذ باد را پوشش دهید.
این موضوع آنقدر مهم است که بسیاری از کشورها بهدنبال برطرف کردن آن هستند. بهترین راهکار برای شناسایی این منافذ، استفاده از دربهای پیشرفته است که باعث میشوند منافذ باد را پوشش دهند.
-
به برچسب انرژی توجه کنید.
بسیاری از شرکتهای تولیدکننده لوازم خانگی، این برچسب را بر روی محصولات خود میچسبانند. شما با استفاده از این علایم میتوانید، مناسبترین محصول را خریداری کنید.
-
لامپ اضافه را خاموش کنید.
در مورد این راهکار همین قدر توضیح دهیم که لامپ اضافه روشن، هم انرژی را هدر میدهد و هم پول را.
-
از لامپهای LED استفاده کنید.
لامپهای LED بهترین وسیله برای کاهش هزینههای روشنایی خانههاست. این لامپها انرژی کمتری مصرف میکنند و از لامپهای رشتهای مناسبتر هستند و علاوهبر همه اینها، عمری به درازای ۲۰ سال دارند.
-
دماسنج کار بگذارید.
از جمله کارهایی که برای تنظیم دمای خانه میتوان نام برد، استفاده از دماسنج است. با این وسیله میتوانید دمای مورد نظر اتاق را در فصول مختلف سال تنظیم کنید و فضای مطلوبتری برای خود و خانواده در خانه ایجاد کنید.
-
وسایل اضافه را از برق بکشید.
تلویزیون، کامپیوتر، مخلوط کن، مایکرویو، توستر و …، معمولاً همیشه روشن نیستند. با استفاده از دستگاه محافظ انرژی میتوان، با یک دکمه، اتصال آنها را از برق قطع و یا وصل کرد.
-
لوازم خانگی را چک کنید.
وسایلی مانند یخچال فریزر، همواره باید بررسی شوند زیرا خاک همیشه به داخل آنها نفوذ میکند و مانع فعالیت صحیح میشود. بنابراین بررسی همیشگی اینگونه وسایل بهترین راه برای مراقبت از آنها است.
-
بخشهای بلا استفاده منزل را اجاره دهید.
اگر سویئتی دارید و یا فضایی از خانهی شما بلا استفاده است، افرادی وجود دارند که منتظر اجارهی فضایی کوچک و کمهزینه برای زندگی هستند.
-
سیستم استحمام را بهبود دهبد.
استفاده از سیستمهای پیشرفته استحمام باعث میشود هزینهی پرداختی بابت مصرف آب کاهش یابد.
-
هزینهی اینترنت را کنترل کنید.
اگر از اینترنت برای دانلود استفاده نمیکنید و فقط از آن برای چک کردن ایمیل، تلگرام، واتساپ، اینستاگرام و … بهره میبرید، نیازی به خرید سرویسهای گرانقیمت ندارید و با سرویسهای ارزان هم میتوان تمام این کارها را انجام داد.
-
از شیشههای دوجداره استفاده کنید.
شیشههای دوجداره ۹۰ درصد گرمای تولید شده توسط وسایل گرمازا را در خانه نگه میدارند در حالی که شیشههای معمولی ۷۵ درصد گرما را در خانه ذخیره میکنند. پس استفاده از این شیشهها بهترین راه برای کاهش هزینههاست. البته نصب این شیشهها هزینه زیادی در پی خواهد داشت ولی میتوان با برخی راهکارها این هزینه را کاهش داد:
-
ابر و نوار درز گیر نصب کنید.
با قرار دادن ابر میان در و پنجره، میتوان در مصرف گاز صرفهجویی کرد و هزینه کمتری بابت قبض آن پرداخت.
-
کرکره بگذارید.
نصب کرکره میتواند مصرف گاز شما را بین ۲۵ تا ۵۰ درصد کاهش دهد.
-
از آب جوش بهره ببرید.
اگر بهدنبال راهی برای گرم نگهداشتن خانه هستید، میتوانید از آب جوش استفاده کنید. جوشاندن آب میتواند بخار هوا را افزایش داده و محیط را گرم کند.
-
فریزر را پر کنید.
اگر فریزر خود را همواره از مواد خوراکی پر کنید، دیگر فضایی برای حرکت هوای سرد در آن نخواهد بود و در نتیجه انرژی هدر نخواهد رفت. البته قرار دادن قالبهای یخ در طبقات آن برای سرد نگهداشتن فضا نیز کاربردی است. این را هم بگوییم که باید یک اینچ در هر طبقه برای گردش هوا در نظر بگیرید.
-
در دستشویی فلاش تانک نصب کنید.
اگر برای تمیز کردن دستشویی خود مقدار زیادی آب مصرف میکنید، با نصب یک فلاش تانک پیشرفته مقدار آب خروجی از آن را کنترل کنید.
-
از خشککن استفاده نکنید.
اگر میخواهید البسهی شما برای مدت طولانیتری باقی بمانند و همچنین پول کمتری برای قبض برق بپردازید، از خشککن استفاده نکنید زیرا تحقیقات نشان داده خشککن بیشتر از سایر وسایل برقی انرژی مصرف میکند. در ضمن لباسهایی که روی طناب و بند خشک شوند، عمر بیشتری خواهند داشت.
-
از ماشین ظرفشویی استفاده کنید.
یکی از وسایلی که آب و برق کمی استفاده میکند، ماشین ظرفشویی است. البته فراموش نکنید که حتماً آن را پر کنید زیرا مقدار آبی که مصرف میکند در تمام زمانها مساوی است؛ فرقی نمیکند که نصف آن پر است همه آن.
-
خشککن ظرفشوی برقی را خاموش کنید.
فقط کافی است ظروف را آویزان کنید تا بمدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه، خشک شوند و برق کمتری استفاده شود.
-
لولههای آسیبدیده را تعمیر کنید.
این توصیه، سالانه هزینههای زیادی را از دوش ما برخواهد داشت و آب کمتری اسراف خواهد شد.
-
آب را اسراف نکنید.
اگر سنگ دستشویی زرد رنگ شده است، بگذارید باقی بماند البته هر ماه یک بار آن را بشویید ولی بگونهای نباشد که روزانه دهها لیتر آب اسراف کنید.
-
فیلتر آب را ماهانه عوض کنید.
با این کار سیستم تصفیه آب شما بهخوبی کار خواهد کرد.
-
شعله گاز را کم کنید.
اگر قصد جوشاندن آب دارید، کتری را روی شعله ملایم قرار دهید تا گاز کمتری مصرف شود.
-
لباسها را با آب سرد بشویید.
با شستشوی لباسها در آب سرد، هم عمر آنها زیاد خواهد شد و هم در مصرف گاز صرفهجویی خواهید کرد.
روشهای ذخیره پول با مدیریت هزینههای بهداشت و درمان
سالانه هزینه زیادی برای بهداشت و درمان پرداخت میشود که با راهکارهای متفاوت میتوان، آنها را کاهش داد:
-
سالم بمانید.
با ورزش کردن و تغذیه صحیح، میتوان سالم ماند. سالم ماندن بسیار کمهزینه است زیرا با مصرف روزانه یک سیب، میتوان سلامتی دائمی را تجربه کرد.
-
به پیادهروی عادت کنید.
تنها لوازمی که برای این ورزش نیاز دارید، یک جفت کفش است. فقط کافی است بهجای ماشین سواری، پیادهروی کنید.
-
از دوچرخه استفاده کنید.
با دوچرخه دو نتیجه مثبت خواهید گرفت. اول اینکه بدن شما روی فرم خواهد بود و دوم هزینههای رفتن به محل کار را هم کاهش میدهید.
-
کشاورزی کنید.
با این کار علاوه بر نرمش، میتوانید از محصولات کاملاً ارگانیک استفاده کنید که توسط خودِ شما تولید شدهاند و علاوه بر آن هزینه خرید مواد غذایی را هم نخواهید پرداخت.
-
عادات بد را ترک کنید.
پرخوری، نوشیدن نوشابه، استعمال دخانیات و …، تفریحات ناسالمی هستند که علاوه بر ضرر رساندن به خود، بسیاری از سرمایهی شما را حیف و میل میکنند.
-
توسط پزشکی آشنا ویزیت شوید.
انسانهای سالم نیز به چکاپ نیاز دارند تا از بیماریهایی که آنان را تهدید میکنند آگاه شوند و پیشگیری کنند.
-
کنجکاو باشید.
ممکن است داروهای تجویز شده توسط پزشک غیر ضروری باشند. پس هنگام تجویز این داروها از او سؤال کنید که چرا این نوع شربت یا قرص را برای شما در نظر گرفته است.
-
بهدنبال برند و مارک نباشید.
خرید دارو از داروخانههای مشهور که دارای دکورهای گرانقیمت هستند، ممکن است کاری بیهوده باشد زیرا آنها پول زیادی از شما دریافت میکنند؛ پس هیچ تفاوتی نمیکند که از داروخانههای مشهور دارو بخرید یا گمنام.
-
تخفیف بگیرید.
از پزشک خود بخواهید دارویی معرفی کند که هزینه زیادی برای شما در پی ندارد. مثلاً اگر قرار است با مصرف یک هفتگی دارویی خاص، بهبود یابید، از وی درخواست کنید به همان مقدار برای شما آن را تجویز کند.
-
از داروهای گیاهی استفاده کنید.
داروهای گیاهی ممکن است از داروهای شیمیایی بسیار مؤثرتر باشند. پس اگر بار دیگر مریض شدید، حتماً داروهای گیاهی را امتحان کنید.
-
از بیماریهای تحت پوشش بیمه، آگاه باشید.
پیش از مراجعه به دکتر، بیماریهای تحت پوشش بیمه را بشناسید تا پس از معالجه با لیست بلندبالای هزینههای بیمارستان مواجه نشوید.
-
از دفترچه بیمه استفاده کنید.
هنگامیکه به بیمارستان مراجعه نمودید، دفترچه خود را همراه داشته باشید تا هزینههای درمان کاهش یابد.
-
با بیمارستان به سرعت تسویه حساب کنید.
بیمارستانها علاقهای به طلبکار شدن از شخصی ندارند اگرچه برخی اوقات این اتفاق رخ میدهد. توصیه ما این است که هر چه زودتر با بیمارستان تسویه حساب کنید تا پولی بابت دیرکرد هزینه نپردازید.
-
فیش پرداختی دستهبندیشده درخواست کنید.
بهخاطر وجود افراد مختلف در انجام کارهای بیمارستانی، فیشی درخواست کنید که دستهبندی شده باشد تا از چگونگی محاسبهی هزینهی آن آگاه باشید و خطاهای احتمالی را به اطلاع کادر اجرایی برسانید.
-
بیمهی خدمات درمانی بگیرید.
با این کار، شما بخشی از سرمایه خود را برای کارهای درمانی کنار میگذارید تا در مواقع لزوم، از آن بهره ببرید.
کلام آخر
بسیاری از ما اصلاً به ذخیرهی پول توجه نمیکنیم. در حالی که تغییر نگرش نسبت به سرمایهگذاری، میتواند آیندهی ما را دگرگون کند.
پیروز باشید!
طراح باشی
نوشتن دیدگاه