اگر شما هم چندین سال در خانه کوچکی با دو اتاق زندگی میکردید و برای چیدن وسایل جدید به مشکل برخوردهاید، خواندن این مقاله میتواند به شما برای خرید خانهای جدید کمک کند.
یکی از فاکتورهای مهم برای خرید خانه، قیمت آن است اما یافتن منزلی با قیمت مناسب، کار پیچیدهای به نظر میرسد. پس از قیمت، مکان منزل هم بسیار مهم است و معمولاً افراد، خانهای میخواهند که نزدیک محل کارشان باشد. پس از درنظرگیری این شرایط، باید به دنبال خانه دلخواه بود.
با همه این اوضاع، افراد منزل را خریداری میکنند ولی پس از انجام این کار، بهشدت از کار خود پشیمان میشوند؛ زیرا برای خرید خانه باید نکاتی را در نظر گرفت تا هنگام جابهجائی به مشکل بر نخورد؛ اما برای جلوگیری از تکرار اشتباهات، این مقاله را مطالعه نمایید تا از اشتباهات دیگران هنگام خرید خانه درس بگیرید و آنها را تکرار نکنید.
۱) هر آپارتمان باید فراتر از آنچه فکر میکنید باشد
عدم پرداخت اجاره، مهمترین فاکتور برای خرید خانه است. اجاره، هزینهای است که باید هرماه به صاحبخانه پرداخت ولی اگر انسان توانایی پرداخت این پول را نداشت، مدت زیادی را با استرس سپری خواهد کرد. از دیگر نکات منفی داشتن صاحبخانه، این است که اگر فردی بخواهد تغییراتی در خانه اجرا کند، باید از وی اجازه بگیرد ولی اگر خودِ شخص، صاحبخانه باشد، بهراحتی میتواند این کار را انجام دهد.
کسانی که در خرید خانه آماتور هستند، پس از هر اشکالی که در آن به وجود میآید، به صاحبخانه زنگ میزنند تا او برای برطرف کردن مشکل اقدام کند ولی اگر کسی خانه را بهطور کامل خریداری کرده باشد، میتواند برای تعمیر قسمت موردنظر، وارد عمل شود.
اما اجارهنشینی هم مزیتهایی دارد. مثلاً، برای بیمهی خانه، لازم نیست شما هزینهای بپردازید و پرداخت این پول به عهدهی مالک است و یا برای پرداخت هزینههای جاری مانند خرید وسایل باغبانی و… نیازی به پرداخت پول از طرف شما نخواهد بود.
بنابراین پیش از خرید خانه باید دید که اجارهنشینی برای شما بهتر است یا مالکیت.
۲) ۲۰ درصد از وام مسکن را یکجا بپردازید
اگر برای خرید خانه، درخواست وام کردید، حتماً پس از تحویل گرفتن منزل، ۲۰ درصد از مبلغ وام را بپردازید زیرا اگر این کار را نکنید، در آینده باید مبلغ بیشتری پرداخت نمایید.
طبیعی است که با تقاضای وام، بانک، ۱ درصد از کل هزینه را بهعنوان بیمه پرداختِ وام، از شما دریافت میکند.
با پرداخت این پول، شما مجبور نیستید نرخ بهره بیشتری بپردازید. مثلاً اگر بدون پرداختِ ۲۰ درصد نرخ بهره شما ۴٫۵ درصد کلِ وام است، پس از پرداخت آن ۲۰ درصد، نرخ بهره به ۳٫۵ درصد کل هزینه وام کاهش مییابد.
بنابراین یکی از مزیتهای پرداخت این ۲۰ درصد آن است که در پایان، نیازی به پرداخت هزینه بیشتر نیست؛ زیرا اگر زودتر برای پرداخت وام اقدام نکنید، بهخاطر هرماه دیرکرد، باید بهکل هزینه وام، ۱ درصد اضافه کنید و چارهای هم جز پرداخت آن ندارید.
۳) نشانی و محل خانه، بسیار مهم است
ممکن است شما از اهمیت این مسأله آگاه باشید ولی برای تأکید بیشتر روی آن، بازهم آن را بیان میکنیم.
با خرید خانه، شما مجبور هستید هزینهای برای طی کردن مسافت خانه تا محل کار خود بپردازید. هزینهای که بدون شک بارها و بارها تکرار میشود و تا زمانی که شاغل هستید باید آن را بپردازید.
اگر نزدیک محل کار خود هستید، بسیار عالی است زیرا مجبور نیستید هزینهای بابت رفتوبرگشت خود پرداخت کنید ولی اگر برای رفتوآمد باید پولی به حملونقل عمومی بپردازید، باز هم درمجموع، هزینه زیادی نخواهد بود. ولی اگر توانایی انجام این کارها را نداشتید، باید اتومبیلی خریداری کنید؛ البته خودرو هم هزینههای خاص خود را دارد که طبیعتاً برای شما گران خواهد شد.
پس بهترین کار برای خرید خانه، این است که اعداد و ارقام را با توجه به مکان آن محاسبه نمایید تا بازهم هزینهها کاهش یابد.
۴) باصرفهترین وام را برای دریافت انتخاب کنید
با در نظر گرفتن نرخ بهره، وامی را انتخاب کنید که توانایی پرداخت بهموقع آن را دارید.
برای این کار باید به چندین بانک رفته و شرایط هر وام را بررسی نموده تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
انتخاب باصرفهترین وام، مزیتهای زیادی دارد. ازجمله اینکه با بهترین انتخاب، در پرداختیِ خود صرفهجویی خواهید کرد. البته قطعاً کار زمانبری است ولی در آینده نتایج آن را خواهید دید.
۵) کمترین هزینه را برای خرید خانه بپردازید
هنگامیکه در جستجوی خانه موردنظر هستید، بسیار لذتبخش است تا منازلی را ببینید که مجلل هستند. البته با دیدن این منازل، ممکن است برای اجاره آنها وسوسه شوید ولی واقعیت این است که بهرغم فضای عالی و دکور مناسب، شما هزینه بیشتری میپردازید آن هم برای چیزهایی که استفاده خاصی از آنها نخواهید کرد.
توصیه ما این است که بهجای مشاهده خانههایی که هزینه آنها با جیب شما سازگاری ندارند، خانههایی را انتخاب کنید که توانایی پرداخت اجاره یا قیمت آنها را دارید. اگر این کار را بهدرستی انجام ندهید، در مقایسه با داراییهای خود، خانهای را صاحب خواهید شد که در پرداخت هزینههای آن به مشکل میخورید.
بنابراین از خانههای ارزانقیمت شروع کرده و گامبهگام، خانههای گرانتر را بازدید نمایید.
۶) وام با فرصت بازپرداخت ۱۵ ساله بهتر از بازپرداخت ۳۰ ساله است.
نرخ بهره بازپرداخت وام ۱۵ ساله، یکسوم وام با بازپرداخت ۳۰ ساله است. پس اولین مزیت بازپرداخت ۱۵ ساله، مربوط نرخ بهره کم آن است.
باوجوداین مزیت مهم، چرا مردم باز هم بازپرداخت ۳۰ ساله را برمیگزینند؟ پاسخ این سؤال بسیار آسان است؛ زیرا با این زمان طولانی، هزینه کمتری در ماه خواهند پرداخت.
اگر توانایی پرداخت وام در مدل ۱۵ سال را ندارید، هیچگاه به سراغ بازپرداخت ۳۰ ساله نروید. تجربه نشان داده است افرادی که بازپرداخت ۱۵ ساله را انتخاب میکنند، کمتر از ۵ سال کل وام را به بانک برمیگردانند و این یعنی نرخ بهره کمتری را هم میپردازند.
۷) بیش از ۴۰ درصد درآمد ماهانهی خود را برای بازپرداخت وام کنار نگذارید.
با توجه به درآمد ماهانه خود، وام خود را پرداخت نمایید. اگر بیش از ۴۰ درصد درآمد ماهانه خود را برای بازپرداخت کنار بگذارید، باید انتظار شرایط اقتصادی سختی را بکشید.
برای اینکه در این زمینه موفقتر عمل کنید، با مشاوران اقتصادی مشورت کنید؛ زیرا در صورت عدم مشورت، اشتباه جبرانناپذیری متحمل میشوید.
پس عاقلانهترین کار در نظر گرفتن بازپرداخت متناسب با درآمد است.
۸) خرید خانه و تعمیر آن، هزینهبر است و فایدهی چندانی ندارد.
یکی از کارهایی که مردم انجام میدهند تعمیر خانه پیش از سکونت در آن است که البته باعث اتلاف وقت زیادی است. البته اگر شما این کار را انجام دهید و سپس خانه را به فروش برسانید، میتواند فعالیت درآمدزایی باشد ولی زمانی که خودتان به خانه نیاز دارید، اقدام درست آن است که خانهای را خریداری کنید که خرج زیادی نداشته باشد. البته اگر خود شما به کارهای فنی علاقهمندید، قطعاً هزینه کارهای شما کاهش مییابد ولی اگر نمیتوانید هزینه تعمیرات را بپردازید، جِداً از انجام این کار، خودداری نمایید.
۹) تمام پول خود را صرف خرید خانه نکنید و مقداری هم پسانداز داشته باشید
پس از اینکه برای خرید خانهی خود اقدام کردید، مقداری پول برای هزینههای جانبی کنار بگذارید. برای تعمیر وسایلی که در حین اسبابکشی آسیب دیدهاند، به پول نیاز خواهید داشت.
نباید پس از خرید خانه، بهخاطر اقساط وسایل و منزل بدهکار باشید. پس بنابراین در همان روزهای آخری که قصد جابهجایی دارید، برای هزینههای جانبی و جاری خانه جدید، پول کنار بگذارید.
۱۰) اتاقها را با وسایل ارزان و باکیفیت تکمیل کنید و وسایل قدیمی و آسیبدیده را تعمیر نمایید.
ممکن است پس از جابهجایی به خانه جدید، اتاقهایی داشته باشید که هنوز هم جای خالی دارند و شما وسوسه خواهید شد که آنها را با مبلمان و وسایل تزیینی گرانقیمت پر کنید. فقط این کار را هوشمندانه انجام دهید تا بعداً به خاطر هزینه این وسایل بدهکار نشوید.
پیشنهاد ما این است که با خرید وسایل ارزانقیمت و یا حتی دستدوم، فضاهای خالی خانه خود را پر کنید؛ زیرا این کار باعث میشود با کمترین هزینه، منزل خود را تکمیل نمایید.
در ادامه، وسایل قدیمی را تعمیر کنید. اگر این کار را بهخوبی انجام دهید ممکن است نیازی نباشد هزینه اضافهای بپردازید.
۱۱) وسایل نو را جایگزین وسایل قدیمی نمایید.
با توجه به اینکه برخی وسایل پس از جابهجایی دچار آسیبهای جدی میشوند، باید یا آنها را فروخت یا دور انداخت. مثلاً با خرید برخی وسایل جدید و ارزانقیمت، دیگر نیازی به حفظ وسایل قدیمی نیست و حالا بهترین فرصت برای فروش آنهاست.
مثلاً اگرچند دست لباس جدید برای خودتان تهیه نمودهاید، حال باید لباسهای کهنه را دور بیندازید یا اگر قفسه کتابی خریدهاید، قفسهی قبلی را بفروشید.
کار سختی به نظر میآید ولی اگر بخواهید هم وسایل جدید و هم وسایل قدیمی را داشته باشید، باید خانه خود را پر از وسایل تکراری و بدون مصرف فرض کنید و شرایط شما همان شرایط قبل از جابجایی خواهد بود. پس اگر این کار را انجام ندهید، باید زمان زیادی را صرف جاسازی وسایل خود کنید.
یکی دیگر از فواید این راهکار این است که با فروش وسایلی که به آنها نیازی ندارید، میتوانید درآمد داشته باشید و در تصمیمگیری نیز قدرتمند شوید و علاوهبر همه اینها، اجناس باکیفیتتری هم داشته باشید.
۱۲) تلاش کنید همسایگان خود را بهخوبی بشناسید
سعی کنید خود را به همسایگان معرفی کنید و آنها را برای یک وعده غذایی به خانه خودعوت کنید و روابط گرم و دوستانهای با آنها ایجاد کنید.
از فواید این کار این است که اگر زمانی به کمک مالی همسایگان نیاز داشتید، آنها شما را یاری خواهند کرد. یا زمانی که به مسافرت رفتید، میتوانید از آنها بخواهید مراقب خانه شما باشند. درواقع هزینهای که برای این کار میپردازید، بسیار کمتر از مزیتهای آن است.
کلام آخر
ابتدا خانه موردنظر را دیده و بعد برای خرید آن اقدام کنید. مشکلی که اکثر افراد پس از خرید خانه پیدا میکنند، این است که به این راهکارها توجه نمیکنند؛ بنابراین، به توصیههای مذکور از همان ابتدا عمل کنید تا مانند بسیاری از افراد از کار خود پشیمان نشوید.
پیروز باشید!
طراح باشی
نوشتن دیدگاه