فریلنسربودن شغلی نیست که بتوان یکدفعه وارد آن شد ولی برای کسانی که به آن علاقهمند هستند شغلی، ایدهآل است. اگر شما هم به این شغل علاقهمند هستید و میخواهید وارد این عرصه شوید، چند نکته هست که اگر آنها را بدانید، موفقتر خواهید بود.
۱٫ حقوق ساعتی خود را تعیین کنید
ممکن است کسی از شما نرخ کارکردِ ساعتی شما را نپرسد ولی بهتر است آن را تعیین کنید. یکی از نکات کلیدی این است که از مقدار دستمزد معمول، باید کمی بیشتر دریافت کنید؛ زیرا شما برای حفظ پروژه، کمترین قیمت را پیشنهاد میکنید. پس اگر میخواهید حقوق خود را بهطور دقیق محاسبه نمایید، میتوانید از برنامه FreelanceSwitch’s استفاده نمایید. این برنامه براساس زمان و تجربه و دیگر فاکتورهای مربوط به فریلنسینگ، دستمزد دقیق شما را تعیین خواهدکرد.
۲٫ سبک حقوقگرفتن خود را هم تعیین کنید
یک فریلنسر علاوهبر اینکه باید چگونگی انعقاد قرارداد و مفاد آن را بداند، باید مقدار دستمزد خود و چگونگی دریافت آن را با وجود قوانینی همچون کپیرایت و استفاده منصفانه، مشخص کند. زیرا یک فریلنسر موفق کسی است که در دنیای تجارت الکترونیک امروز، شیوه مناسبی را برای این امر در نظر بگیرد.
۳٫ مقدار مالیاتی که باید پراخت کنید را تخمین بزنید
اگر شرکت یا کارخانهای ندارید که هر ماه برای پرداخت حقوق آنها و مالیات کارخانه خود نگران باشید، باید بدانید یک فریلنسر، هر سال باید هزینهای را بهعنوان مالیات پرداخت کند. یکی از بهترین راهکارها برای پرداخت مالیات، برنامهریزی چهارماهه یا بهینهسازی سیستم پرداختیهای خود برای کنارگذاشتن هزینههای مالیات است.
۴٫ سفارشات مشتریان خود را در دفتری ثبت کنید
یکی از مهمترین سؤالاتی که هر فریلنسری باید برای آنها پاسخ داشته باشد، چگونگی یادآوری سفارشات مشتری است. بهوسیله جدولی فهرستوار و دادههای گردآوری شده، میتوانید برنامه مناسبی برای رسیدگی به پروژههای خود داشته باشید. قسمتی از این شغل، مطرح کردن خود بهعنوان فریلنسر است و بخش دیگر و مهمتر آن، رسیدگی و انجام به موقع سفارشات است.
۵٫ پروژههای زیادی قبول کنید
کارکردن بهعنوان یک منشی در شرکتها کار خستهکنندگی است ولی شما میتوانید با یک تماس کوتاه، نتایج باور نکردنی بگیرید. پس تا میتوانید خودتان بهدنبال مشتری باشید و خود را مطرح کنید و پروژههای زیادی قبول کنید. برای این کار میتوانید از مشاوران بهره بگیرید.
۶٫ بدانید تا چه مقدار میتوانید به مشاوران خود حقوق بدهید
اگر بهعنوان یک فریلنسر درآمد کسب میکنید، باید برای چگونگی پرداختیهای خود بهعنوان مالیات و دیگر هزینهها برنامه داشته باشید. پس اگر فردی هستید که به این مقوله اهمیت میدهد، کسی را پیدا کنید که مدیریت هزینهها را بلد است و برای اینکه نتیجه بهتری بگیرید، هزینه کنید. البته شخصی که در این زمینه تجربه کافی دارد، مؤثرتر است.
۷٫ انجام پروژهها و صدور فاکتورها را بهصورت همزمان انجام دهید
افراد زیادی بهعنوان فریلنسر فعالیت میکنند و بسیاری از آنها میدانند که باید سیستمی برای انجام همزمان پروژهها و صدور فاکتورها داشته باشند. سایتهای زیادی برای این کار وجود دارند که بد نیست برای انجام همزمان این دو امر مهم، نگاهی به آنها بیندازید.
۸٫ از تخفیفدادن برای دریافت حقوق خود در موعد مقرر استفاده کنید
اگر کارفرمایانی دارید که برای پرداخت هزینه تعلل میکنند یا منتظر دریافت پروژه انجام شده بعدی هستند، به آنها تخفیف دهید تا بتوانید دستمزد خود را به موقع بگیرید. برای مثال ۵درصد تخفیف، برای ایجاد اطمینان متقابل، بسیار مؤثر است. اگر مشتریان تا انجام پروژه بعدی خود پولی پرداخت نمیکنند، اول برای پروژه قبلی تخفیف قائل شوید و سپس برای تحویل کار بعدی، زمان دقیقی مشخص کنید.
۹٫ این کار را بدون وقفه (حتی یکروزه) انجام دهید
فعالیت بهصورت مداوم و روزانه، سفارشات بسیار زیادی برای شما بهوجود خواهد آورد. مثلاً اگر مشغول انجام شغل قبلی خود هستید و همزمان میخواهید فریلنسر نیز بشوید، فعالیتهای این دو شغل را همزمان انجام دهید.
۱۰٫ برنامهریزی مناسبی برای زندگی خود داشته باشید
اگر بهعنوان فریلنسر در خانه مشغول کار هستید ولی به خانوادهی خود اهمیت زیادی نمیدهید، بهتر است به همان اداره سابق خود بازگردید. یکی از امتیازاتی که فریلنسرها نسبت به دیگر شاغلان دارند این است که آنها بهجای سفرهای کاری خود میتوانند از منزل و اینترنت، با مشتریان خود ارتباط برقرار کنند و با کودکان خود بازی کنند.
پیروز باشید!
طراح باشی
نوشتن دیدگاه