کودکان ماشینهای یادگیری هستند و بهراحتی میتوانند جزئیات هر مسألهای را به خاطر بسپارند. اگر آموزش به کودک خود را زودتر شروع کنید میتوانید شاهد نتایج شگفتانگیزی باشید و آینده درخشانی برای وی رقم بزنید.
مراحل
۱-بدانید کودکان برای یادگیری زاده شدهاند.
تمام فعالیتهای روزانه مانند شیردهی، پوشک کردن، بازی کردن، شعرخوانی و حتی بوسیدن کودک توسط پدربزرگ و مادربزرگ، همگی جنبه آموزشی برای کودکان دارند. شما نیاز به کار غیرعادی ندارید و فقط باید وظایف خود را بهدرستی انجام دهید.
۲-از کودک خود نگهداری کنید.
کودکان نیاز به شکم سیر، پوشک خشک و محیطی راحت دارند و رشد در مکانی مناسب را میخواهند.
۳-با کودک خود صحبت کنید.
وقتی در حال انجام کارهای روزمرهی خود مانند درست کردن چای، نظافت و … هستید با کودک خود صحبت کنید. این کارها به جلب توجه کودک کمک میکند. در کنار کودک خود کتاب بخوانید.
۴-برای کودک شعر بخوانید.
برای کودک خود شعرهای کودکانه، لالایی و شعرهای جذاب بخوانید.
۵-با کودک خود بازی کنید.
انجام بازیهایی مثل دالی بازی، بوسیدن شکم نوزاد، توپ بازی و تکان دادن دستهای کودک میتواند بسیار جذاب باشد.
۶-مکانهای جدید را به او نشان دهید.
کودک را با کالسکه بیرون ببرید و مکانهای جدیدی مانند نانوایی، پارک و …. را به او نشان بدهید و سعی کنید توجه او را جلب کنید.
۷-بدن کودک خود را ماساژ دهید.
کودکان حرکت کردن و غلتیدن را دوست دارند. ماساژ دادن کودکان را یاد بگیرید. این کار باعث آرامش او میشود. دست زدن و عقب و جلو کردن پاهای کودک نیز میتواند برای او لذتبخش باشد. مالش بدن نوزاد میتواند بدن او را تقویت کند.
۸-یک محل بازی بسازید.
کودکان معمولاً تا دوازدهماهگی بر روی تخت خود خوابانده میشوند و گاهی در لبههای تخت به بازی مشغول میشوند. شما میتوانید اسباببازیهایی را از تخت کودک خود آویزان کنید. کودکان به اسباببازیهای نرم و قابلانعطاف علاقه دارند. اسباببازیها میتوانند چراغ چشمکزن، بوق و یا صداهای خندهدار و شعرهای کودکانه داشته باشند.
۹-کودکان به اطراف نگاه میکنند.
کودکان معمولاً به محیط اطراف خود توجه دارند. ماشینها، درختهایی که باد، شاخههای آن را تکان میدهد، حرکت لباسها در ماشین لباسشویی از جمله این موارد است.
۱۰-اسباب بازی مناسب سن کودک خود تهیه کنید.
اسباب بازی کودکان باید مناسب سن آنها باشد. اگر یک آینه برای یک کودک چهارماهه جذاب باشد، در ۶ ماهگی یک وسیله عادی است و در ۱۲ ماهگی از آن خسته شده است. اسباب بازیهای آموزشی برای سنین مختلف وجود داشته و دارای راهنمای مناسب است. از بی خطر بودن اسباب بازیهای کودک خود مطمئن شوید.
۱۱-آموزش هایی که به کودک دادهاید را تکرار کنید.
تکرار بیشتر آموزشها به کودک کمک میکند تا بهتر و سریعتر آنها را در ذهن بسپارد؛ بنابراین هرگونه تعامل مثبت با کودک باعث تحریک مغز او به یادگیری موارد جدید میشود. این تحرکات مغزی با ارتباطات جدید ذهنی، مغز را تقویت میکند. اما در صورت مشاهدهی خستگی کودک خود، این عمل را متوقف کنید.
۱۲-با کودک بخندید.
هر چیزی که باعث خنده و شادی کودک شود برای او آموزش است. در شوخیهای خود نگران یادگیری کودک نباشید. به چیزهای مهمتری فکر کنید که او از صحبت و رفتار شما میآموزد.
۱۳-زمان توقف را بدانید.
اگر کودک شما شروع به بهانهگیری کرد، توقف کنید. تحریک بیش از حد مغز، یادگیری را تحت تأثیر قرار میدهد. اگر کودک شما ناراضی است باید به سراغ راههای دیگری بروید.
۱۴-زبان دوم را یاد بدهید.
بهترین زمان یادگیری زبان دوم، از بدو تولد تا ۳ سالگی است. یادگیری زبان دوم مزایای زیادی برای فرزندان شما دارد و این یادگیری در سنین ابتدایی سادهتر است.
نکات مهم:
- کودکان به اجسام رنگی، براق و نرم علاقه بیشتری دارند.
- اسباب بازیهایی که قابل دستکاری و تغییر توسط کودک است بخرید. اسباب بازیهایی که فقط موسیقی دارند نیاز کودک را برطرف نمیکنند.
- برنامههای آموزنده کودکان را خریداری کرده و و اجازه دهید آن را تماشا کنند. کوکان نیازی به تمرکز بر روی این برنامهها ندارند و در مرور زمان تأثیر آن مشخص میشود.
- اسباب بازیهایی بخرید که مناسب با سن کودک باشد؛ که معمولاً سن مناسب برای بازی کردن کودک با آن بر روی اسباب بازیها درج شده است.
- کودکان به عشق، محبت و توجه نیاز دارند. کودک خود را خوب نگهداری کرده و به او محبت کنید. به او بگویید دوستش دارید و او را ببوسید.
هشدارها:
- خطر خفگی در کمین کودکان است. لولهی دستمال توالت برای بازی کودکان نیست. برای کودکان خود، اسباب بازیهای مناسب که قطعات کوچک نداشته باشد تهیه کنید.
- کودکان را از فیلمها و تلویزیون دور کنید. این موارد بر سلامت کودک تأثیرگذار است.
پیروز باشید!
طراح باشی
نوشتن دیدگاه