اگر شما نیز سابقه سفر به کشور هندوستان را داشته باشید، حتما می دانید که هیچ یک از سفرهای شما با یکدیگر شباهت ندارند.. هندوستان به دلیل تنوع و ازدیاد ادیان و اقوام، دارای آداب و رسوم متفاوتی است. به همین دلیل شما میتوانید در هر زمانی و در هر گوشهای از این کشور جشن ها وفستیوال های عجیب و جالبی را مشاهده نمایید. این جشنها گاها دارای آداب و رسوم جالب و عجیبی هستند که مسافران سفر خود را برای همزمانی با این فستیوال ها هماهنگ می کنند.
در این مطلب طراح باشی تعدادی از مهمترین جشنهای کشور هندوستان به شما معرفی میشود.
دیوالی؛ جشن سال نو
در کشور هندوستان نیز مانند کشور ما آداب و رسوم زیادی از گذشته باق مانده است. جشن دیوالی که در مناطق شمال و غرب این کشور برگزار میشود، یکی از کهنترین فستیوالهای هندوستان است. سابقه این جشن که به مدت ۵ روز برگزار میشود به زمانهای پیش از میلاد بازمیگردد و از حماسه هندی رامایانا الهام گرفته است.
این جشنواره پنج روزه که یکی از زیباترین و به یادماندنی جشنهای هندوستان برای مسافران و توریستها می باشد. بر اساس تقویم هندی این جشن در روز پانزدهم کارتیکا آغاز میشود. به دلیل اینکه ماههای هندی بر اساس ماههای قمری محاسبه میشود، تاریخ جشن دیوالی در تقویمهای شمسی و میلادی هر ساله متغیر است.
دیوالی،تغییر یافته از واژه دیپاوالی بهمعنی صفهایی از نور است. نمایش نور نیز در این جشنواره یکی از جذابترین آداب برای مسافران است. در این جشن تمام خانهها، از کلبههای کوچک و فقیرانه تا خانه های اشرافی ، با نور نارنجی رنگ فانوسهایی که «دیا» نام دارند به جهت تبریک و سلام به لاکشمی روشن میشوند. در این جشن همچنین معابر و خانهها تزیین میشوند و در مقابل خانه ها چراغهایی با فتیلههای روغنی و شمع روشن میشود. نکته دیگر این است که هندوهایی که خارج از هند زندگی میکنند نیز اغلب برای دیدن بستگان و خانواده خود در ایام این جشن به این کشور سفر میکنند و این دوره را بهترین زمان مسافرت توریستها به هند میدانند.
یکی دیگر از رسوم این جشن رونق ازدواج است و البته محبوبیت این جشن بزرگ در بین میلیونها هندو در جهان، باعث میشود جوانان تاریخ ازدواج خود را برای این روز تنظیم کنند. حال و هوای دیوالی در معابر روستاها و شهرهای هندوستان در روزهای نزدیک به جشن کاملا حس میشود. دولت نیز در طول این جشن تمام مدارس، دانشگاه ها و ادارات هند را تعطیل میکند.
جشنواره دیوالی تقریباً در تمام مناطق هندوستان برگزار میشود و به نوعی، این جشن پیش درآمدی بر سال نو نیز می باشد.
مراسم دیوالی در کشورهایی مانند تایلند، ترینیداد، سیام و مالایا نیز برگزار می شود که البته رسوم آن مقداری با هندوستان متفاوت است.
گانش چاتورتهی
جشن گانش (خدای هندو)، یکی از از معروفترین فستیوالها در هندوستان است که در اواخر فصل تابستان در شهر حیدر آباد برگزار میشود. در این جشن هندوها با یکدیگر جمع می شوند و یک جشنواره فوقالعاده در ستایش خدای هندوها، گانش به راه میاندازند. در این جشنواره یک میوه نارگیل را به عنوان قربانی میشکنند، مشعل روی سر حمل میکنند و مجسمه گانش را تا معبد هندوها حمل میکنند. در طول این مراسم دستههای گوناگونی در خیابان ها حرکت میکنند و خانهها و مغازهها نیز توسط مردم آذین بندی می شود.
در مکتب هندوئیسم ۵ خدا به نامهای برهما، شیوا، ویشنو، دورگا و گانش وجود دارد. گانش فرزند شیوا یکی از خدایان هندو است که شکل آن بصورت سر فیل و کالبد انسانی است. این خدا معمولا سوار بر یک موش است و ۴ دست دارد. در هر کدام از دستهای او یک شی مثل داس، طناب و شیرینی وجود دارد که دارای معانی خاصی می باشد. یک دست او هم به نشانه بخشندگی خالی است.
این جشن از روز تولد گانش آغاز شده و در طول جشن ، هندیها مجسمه او را به مدت ۱۰روز در خانه تکریم می کنند و برای او غذا می پزند و روی آن گل میریزند و برایش عود روشن می کنند. در غروب روز دهم آن مجسمه را درون دریا یا رودخانه میاندازند تا خدای گانش به جایگاه اصلی خود در آسمانها بازگردد. هندوها بر این باورند که در شبی که مجسمه گانش به آب انداخته میشود نباید به ماه نگاه کرد زیرا باعث شومی و بدشانسی است.
هر یک از این جشن ها دارای چندین افسانه و داستان هستند که هر کدام در نوع خود شنیدنی است.
جشن ببر یا جشن اونام
جشن ببر که با نامهای جشن محصول و جشن اونام هم شناخته میشود، یکی از باشکوهترین و عجیبترین آیینهای هندیهاست. این جشنواره که از زیباترین جشنهای کشور هندوستان است و هر ساله در تاریخ ۱۲ سپتامبر یا ۲۱ شهریور سال شمسی در منطقه تریشور کرالای هندوستان برگزار میشود. این جشن با هدف شکرگذاری بابت برداشت محصول انجام میشود.
روز چهارم این فستیوال، اونام نامیده میشود. در این روز هنرمندان و نقاشان هندی، بدن کشاورزان، صاحبان زمین و همه افرادی که داوطلب هستند را به شکل ببر، پلنگ و یا شیر نقاشی میکنند و آنها با تقلید از راه رفتن حیوانات به سمت محل مراسم حرکت میکنند.
جشن محصول یا مراسم اونام معمولا در محلی پر از درخت انجام می شود و حرکت شرکتکنندهها با بدنهای نقاشی شده، تصویری بینظیر و فوق العاده زیبا خلق میکند.
سایر جشنهای هندوستان
ویشو: جشن سال نو در ایالت کرالا در جنوب هندوستان
عید هولی: جشن رنگ نام دارد که مردم و توریستها به روی یکدیگر پودرها و مایعات رنگی میپاشند.
دورگا پوجا: جشن پیروزی رام بر دیو پلید راونا می باشد که داستان آن در راماینه ذکر شده است.
جانمشتامی: جشن تولد کریشنا یک از خدایان مقدس هند است.
ماها شیوراتری: جشن ستایش شیوا یک از ۵ خدای هندو می باشد.
پیروز باشید!
طراح باشی
نوشتن دیدگاه