زندگی در آرامش یعنی به خودمان سخت نگیریم. ممکن است شما برای زندگی در آرامش، فاکتورهای خاص خود را داشته باشید ولی بد نیست بدانید برخی شاخصها هم هستند که نمیتوان آنها را نادیده گرفت.
این مقاله به شما کمک میکند زندگی در فضایی آرام را تجربه کنید.
رسیدن به آرامش در زندگی
۱- زندگی در آرامش فرایندی درونی و بیرونی است
بهظاهر، در آرامش زندگی کردن، بدان معناست که انسانها بدون توجه به رنگ و مذهب و فرهنگ، به یکدیگر احترام بگذارند و جهت درونی زندگی، یعنی اینکه دلایل خشمگین شدن را بدانیم و درصدد جلوگیری از وقوع آنها باشیم.
۲- دیگران را دوست داشته باشید نه اینکه آنها را کنترل کنید
سعی نکنید به دیگران زور بگویید؛ این نخستین قدم برای عشق ورزیدن به دیگران است. کنترل احساسات دیگران باعث میشود بدون توجه به خواستههای آنان، عقاید خود را بر آنان تحمیل کنید و این شیوه سبب میشود همواره با دیگران مشکل داشته باشید. به دنبال کسب رضایت دیگران باشید تا بتوانید آرامش در زندگی را تجربه کنید.
گاندی رهبر فقید هند معتقد است “قدرت درآمیخته با عشق و علاقه، هزاران برابر مؤثرتر و پایدارتر از قدرت با تهدید و زور است”.
اگر میخواهید با زور دیگران را تحت کنترل خود درآورید باید بدانید که آنها هم به این کار شما واکنش نشان خواهند داد.
مذاکره با دیگران، راهکار بسیار سازندهای است.
اگر نمیدانید در مذاکرات چگونه صحبت کنید و منظور خود را برسانید، این مهارتها را فرا گیرید زیرا اغلب جنجالها از نفهمیدن منظور یکدیگر رخ میدهند.
هنگام مذاکره با دیگران از زور گفتن یا تهدید کردن بپرهیزید زیرا این روشها فقط و فقط جنجالآفرین است.
با احترام به نظرات دیگران، سعی کنید عقاید خود را بیان کنید. اینگونه میتوانید شیوهی زندگی و رفتار آنها را هم تغییر دهید و علاوه بر آن، افراد از این کار شما استقبال میکنند.
هنگامی که دیگران را نصیحت میکنید، آنها اینگونه برداشت میکنند که شما فهم کاملی از نحوهی زندگی آنها دارید پس باید بهترین راهکار را به آنها ارایه دهید. با این روش هم به آنها احترام گذاشتهاید و هم آنها، مشتاق شنیدن نظرات شما هستند.
۳- انتظارات عقلانی از خود داشته باشید
تفکر مطلق و بیتوجهی به اعتقادات و نظرات و دیدگاههای دیگران، زندگی بدون صلح را در پی دارد. این نوع از تفکرِ افراطی، معمولاً به واکنش عجولانه و رفتار نامناسب ختم میشود که فاقد بهرهمندی از مشورت است. اگرچه این راهکار ممکن است اعتماد بهنفس شما را تقویت کند ولی باعث میشود دیگر حاضر نباشید به نظرات دیگران توجه کنید. البته اگر بخواهید برای دیگران مشاور باشید، این روش، کار شما را سختتر میکند ولی باعث میشود همگام با نظرات دیگران قدم بردارید.
خود را دانای کل ندانید و قبول داشته باشید علاوه بر اعتقادات و باورهای شما، نظرهای دیگری هم در دنیا وجود دارند. بهدنبال کرامت اخلاقی و ارزش نهادن به عقاید دیگران باشید البته قانون طلایی این است که طوری رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار شود.
اگر فکر میکنید دوست دارید در زندگی دیگران دخالت کنید، خود را با کارهای دیگر مشغول کنید. البته باید این را هم اضافه کنیم که تمرکز روی یک جنبه از زندگی در شرایط امروز کار بسیار سختی است.
حس شوخطبعی خود را تقویت کنید. شوخی، سلاح مخفی افراد صلحطلب است. باید بهخاطر داشته باشید، جدی بودن باعث میشود بیش از حد مغرور شوید و بهدیگران فکر نکنید.
۴- صبور باشید
صبر اقدامی است که تأثیرات زیادی در زندگی شما و دیگران خواهد داشت.
صبر یعنی احترام به حقوق دیگران. صبر یعنی زندگی کردن با آرامش در جایی که دیگران هم هستند.
هنگامیکه صبر و تحمل خود را از دست میدهیم، نباید انتظار نتیجه دیگری جز خشم و جنایت داشته باشیم. پس شکیبایی گام بسیار مؤثری برای زندگی در آرامش است.
به جای اینکه رفتار منفی دیگران را سرزنش کنید، نگرش خود را تغییر دهید. برای آغاز این کار میتوانید دیدگاه آنها را نسبت به خود عوض کنید. مثلاً فردی سادهلوح را باهوش خطاب کنید. این روش به آنها کمک میکند تا برای ادامه زندگی امیدوار شوند و دیدگاه آنها نسبت به شما تغییر کند.
به جای اینکه دیگران را خشمگین فرض کنید، از آنها بهعنوان افرادی صبور یاد کنید تا تأثیرات فوقالعادهی این کار را ببینید.
۵- صلحطلب باشید
گاندی میگوید ” من همیشه آمادهی مرگ هستم ولی هیچ دلیلی وجود ندارد تا کشته شوم”.
کسی که صلحطلب است، هیچگاه بهدنبال خشونت نیست. از آن جایی که خشونت در این دنیا به وفور یافت میشود، بهگونهای زندگی کنید که قتل و غارت جزیی از زندگی شما نشوند.
زمانی که کسی با زور سعی بر تغییر رفتار شما دارد، در این موقعیت میتوانید از خشونت بهره ببرید زیرا در این شرایط باید از عقاید خود دفاع کنید.
ممکن است برخی افراد سعی داشته باشند تا شما را فردی معرفی کنند که در حال تضعیف دیگران هستید؛ در چنین شرایطی باید خویشتندار باشید و اگر غیر از این عمل کردید، ممکن است پیامدهای جبرانناپذیری بهوقوع بپیوندد.
خانم ماری رابینسون معتقد است ” افرادی که برای یک مدت طولانی، درگیر کشمکش با هم هستند، باید یک لحظه با هم گفتوگو کنند تا شاید به راهکاری مؤثر دست یافتند”.
پس خشونت هیچگاه به آرامش ختم نمیشود و این مسالهی گمشدهای در بین بشریت است.
صلحطلبی یعنی در برابر خشونت دیگران با آرامش رفتار کنیم.
توجه داشته باشید زمانی که ما در برخورد با شرایط، از خشونت استفاده میکنیم، هیچ فرقی میان ما و افراد جنایتکار در زندان نیست زیرا آنها هم به خاطر عدمکنترل خشم خود در این شرایط بهسر میبرند.
خود را با فیلمها و آهنگهای خشن سرگرم نکنید و سعی کنید دیوار اتاق خود را با تصاویر آرامشبخش تزیین نمایید.
برخی روایات، ما را به کاهش مصرف گوشت حیوانات تشویق میکنند زیرا استفاده از گوشت، خشونت را افزایش میدهد و در دراز مدت قساوت قلب بهسراغ انسان میآید. برای اثبات این مطلب در مورد شیوهی زندگی و اخلاقیات انسانهای گیاهخوار و گوشتخوار مطالعه کنید.
۶- واکنش دادن
درست واکنش دادن در شرایط مختلف، مقولهی بسیار مهمی است که اگر بهخوبی انجام نشود، پایانی ناخوشایند در انتظار انسان است.
زمانی که با احتیاط نسبت به شرایط، عکسالعمل نشان میدهید، نتایج بسیار بهتری خواهید گرفت در حالی که واکنش دادن بدون فکر، نتیجهی جبرانناپذیری بههمراه خواهد داشت که در آن لحظه هیچ بهانهای از انسان پذیرفتنی نخواهد بود.
اگر کسی شما را مورد آزار و اذیت قرار داد، بلافاصله واکنش نشان ندهید و با کمی تفکر پاسخ او را مؤدبانه بدهید.
در شرایطی که خویشتنداری نتیجه نمیدهد سعی کنید صحنه را ترک کنید.
در مواقع خشم، با خود تکرار کنید که “نباید خشمگین شوم” و با فضا دادن به خود، بر خشم اولیه غلبه کنید.
هنگام خشم، در مقام پاسخگویی نباشید و با نفسی عمیق، کلمات خروجی از دهان خود را کنترل کنید. گوش کردن در این شرایط نقش مهمی را ایفا میکند. زیرا اگر خوب گوش کنید که طرف مقابل چه چیزهایی به زبان میآورد میتوانید کلمات مناسب و مؤدبانهای را بر زبان خود جاری کنید.
گوش کردن فاکتور بسیار مهمی است که شما را از نتایج عکسالعمل خود راضی خواهد کرد.
۷- بخشنده باشید نه انتقامجو
بخشش ربطی به شیوهی زندگی و فرهنگ ما ندارد. زیرا هر دین و مذهبی، بخشیدن را از آرمانهای فرهنگ خود میداند. چیزی که اهمیت دارد این است که همهی ما انسان هستیم و برای زندگی بهتر تلاش میکنیم.
زمانی که فکر میکنید رفتار منفی برخی افراد باید همانطور پاسخ داده شود، سعی کنید بخشش را جایگزین عکسالعمل خود کنید.
اشتباهات گذشتهی انسانها را فراموش کنید زیرا ممکن است بعد از مدتی، آنها تغییر کرده باشند. بخشش، مفهومی است که شما را از زندگی راضی میکند و آرامش و صلح را در پی دارد.
بخشش تمرینی است برای مبارزه با خشم و احساسات منفی ناشی از آن.
با بخشش میتوان با طرف مقابل همدردی کرد و فهمید چه چیزی او را وادار به انجام چنین کاری کرده است.
اگر خشم خود را بهخاطر احترام به کسی مخفی کردید، بزرگترین توهین برای خودِ شماست زیرا با انجام این کار فرصت بخشش را از خود گرفتهاید و از طرف دیگر به آن شخص اجازه دادهاید دلیل غیر عقلانی خود را برای عمل انجام شده بیان کند. پس بهترین کار این است که در همان ابتدا با کنترل اعصاب خود، طرف مقابل را از اشتباهش آگاه کنید و او را ببخشید.
اگر امکان بخشش وجود ندارد، خشمگین نشوید؛ فقط سعی کنید صحنه را ترک کنید.
۸- آرامش درونی داشته باشید
بدون آرامش درونی، شما در یک حالت ثابت از درگیری احساسی هستید و سعی میکنید با بالا بردن جایگاه اجتماعی خود بدون توجه به احساسات، خود را راضی نگه دارید.
وقتی مدام به چیزی فکر میکنید که آن را ندارید، در حالت روحی بدی خواهید بود.
داراییهای زیاد، همواره انسانها را حریص میکند تا بهترین وسایل با بهترین مارک را در اختیار داشته باشند و خب طبیعی است با چنین رویکردی کسی نمیتواند آرامش درونی را تجربه کند.
در خرید خود عاقلانه تصمیمگیری کنید تا آرامش درونی را حس کنید.
هنگام خشم، نفس عمیقی بکشید و برای لحظهای کوتاه بخوابید یا اگر ممکن است به طبیعت رفته یا پیادهروی کنید و زمانی که آرام شدید، به شرایط عادی زندگی خود بازگردید.
حداقل یکبار در روز به فضایی آرام مثل پارک رفته و فقط آنجا بنشینید تا احساس آرامش کنید.
زندگی در آرامش یعنی حرکت به دور از هرگونه فعالیت استرسزا و ملتهب.
۹- با شادمانی زندگی کنید
مشاهدهی جذابیتهای دنیا فعالیتی مؤثر برای مقابله با خشم است. با وجود جنگ و جنایات متعددی که در جهان رخ میدهند، آرام بودن، کار بسیار سختی است ولی از همین فرصت هم میتوان لذت برد؛ فقط کافی است قربانیان جنگ را کمک کرد تا به زندگی باز گردند.
خود را از شاد بودن محروم نکنید زیرا بسیاری از انسانها بیش از حد منفی فکر میکنند و همین باعث میشود زندگی را برای خود تلخ کنند.
کاری که دوست دارید را انجام دهید و سعی کنید شغلی انتخاب کنید که به آن علاقه دارید و برای خود، بهترین تصمیم را اتخاذ کنید.
۱۰- بهگونهای تغییر کنید که دوست دارید دنیا تغییر کند
خودتان را تغییر دهید. خشم زمانی رخ میدهد که شما آن را تنها راهحل میدانید بنابراین اول خشم خود را کنترل کنید تا دیگران هم تغییر شما را ببینند و از شما الگو بگیرند.
افراد را بهخاطر خود آنها دوست داشته باشید؛ با این روش دوستان زیادی خواهید داشت و در مواقع سختی نیز میتوانید روی آنها حساب کنید.
برای خود تعهدنامهای تنظیم کنید که به محض برقراری صلح در جهان، آن روز را جشن بگیرید.
با دیگران در مورد صلح حرف بزنید و راهکارهای مختلف برای رسیدن به آن را با یکدیگر به اشتراک بگذارید. همچنین میتوانید برای اشاره به اهمیت صلح، داستان بنویسید یا شعر بگویید و یا حتی فیلم تهیه کنید.
بهطور داوطلبانه به دیگران کمک کنید. این بدان معناست که از خودگذشتگی کنید. اگر دقت کرده باشید هر شهیدی با فداکاری، صلح را در کشور خود برقرار کرده است.
خودتان را باور داشته باشید. گاندی کسی بود که با قد و قامت کوتاه و از خانوادهای فقیر، کشور هند را از استعمار رهایی داد. فقط باید به تواناییهای خود باور داشته باشید.
۱۱- درک خود را از صلح گسترش دهید
شما برای انجام کارهای خود اختیار تام دارید. هر چه که در این مقاله خواندید در حد پیشنهاد است و میتوانید به آن عمل کنید یا عمل نکنید.
چگونگی برقرار کردن صلح در جهان بستگی به شما دارد ولی چیزی که اهمیت دارد این است که باید بر اساس برداشت و تواناییهای خود برای برقراری آرامش در جهان تلاش کرد.
تا جایی که میتوانید مقالات مرتبط با صلح را بخوانید و هر چه آموختهاید را با دیگران بهاشتراک بگذارید.
نکات راهنما
· اگر بخواهید خود را در نظر دیگران بسنجید، اصلاً نمیتوانید به تعریف درستی برسید بنابراین باید با شیوه خود زندگی کنید.
· در برخورد با افرادی که برای دیگران ارزش قائل نیستند بهتر است با کمال ادب و متانت رفتار کنید.
· اگر از شما خواسته شده شخصیت خود را برای دیگران تشریح کنید، سعی کنید این کار را انجام ندهید زیرا برخی افراد به دنبال یافتن نقاط ضعف شما و ضربه زدن از همان نقاط هستند.
هشدارها
· اگر میخواهید گیاهخوار شوید، با مطالعه کافی سبزیجاتی را انتخاب کنید که بیشترین مواد معدنی را دارند.
· با توجه به ایدئولوژی خشن جهان، تلاش برای برقراری صلح ممکن است برای شما دشمن بهوجود آورد پس با احتیاط کامل این اقدامات را انجام دهید.
پیروز باشید!
طراح باشی
نوشتن دیدگاه