بسیاری از سازمانها و افرادی که در راهاندازی شرکتهای نوپا و استارتاپ شکست خوردند، چهار نکتهای که در این مطلب به آن اشاره میشود را رعایت نکردند. این مطلب هم برای وبلاگها و استارتاپهای شخصی و هم برای استارتاپهای بزرگ و حرفهای کاربرد دارد.
ممکن است تا امروز برای راهاندازی ایدههای رویایی خود و ساختن سازمان نوپای خود وقت زیادی صرف کرده باشید و روزها و شبهای بسیاری روی جزییات آن خود کار کرده باشید. ولی اگر این مقاله را مطالعه کنید، میتوانید با خیال راحتتر به توسعه کسب و کار جدید خود ادامه دهید.
بنابر تحقیقات سایتGust، پنجاه درصد استارتاپها در همان ابتدای راه شکست میخورند. هر چند بسیاری از کارفرمایان این پروژهها از افراد خبرهای در کار خود بهره میگرفتند ولی بخاطر عدم توانایی در انجام و اولولیتبندی کارها، موفق نبودند.
چهار نکته حیاتی برای موفقیت یک استارتاپ
۱-محصول کامل و بینقص وجود ندارد
ممکن است از گفتن این نکته متعجب شوید ولی اگر فکر کنید منحصربفرد هستید و باید محصولتان از ابتدا همه خصوصیات مثبت را داشته باشد، قطعا شکست خواهید خورد. درحالی که به یک پروژه بزرگ و مدیریت کلان فکر میکنید،
هدف نهایی ایدهآلیستها، این است که با ضربهزدن به رقبا، شرکت منحصر بفردی را درست کنند. البته هیچ معیاری برای مشخص کردن محصول ایدهآل و کامل وجود ندارد ولی اکثر سازمانها مدام سعی میکنند ویژگیهای مختلفی به محصول یا خدمات خود اضافه کنند و این به بهای فراموش کردن روشهای جدید مارکتینگ و تحقیقات بازار تمام میشود.
یک راهحل برای اینکه همیشه در صدر باشید این است که هم در حوزه کانتنت مارکتینگ و بازاریابی و فروش تحقیق کنید و هم اینکه روش مناسبی را برای رقابت با دیگران انتخاب کنید.
آزاد گذاشتن بخش نظردهی و گفتگو با کاربران در مورد مشکلات و سوالات آنها، باعث میشود با نظرات کاربران آشنا شوید. با این روش میتوانید با یک تیر را با دو نشان بزنید: هم ایده و کار خود را گسترش دهید و هم تحقیقاتی در مورد بازاریابی انجام دهید و نیازهای خود را شناسایی کنید.
۲-یک فهرست از ایمیل بازدیدکنندگان داشته باشید
راهاندازی استارتاپ با روشهای اولیه و سنتی، اشتباهی است که اکثر سازمانها و موسسات نوپا مرتکب میشوند. متاسفانه بسیاری از کارآفرینان، مفهوم استارتاپ ناب یا لین استارتاپ (lean startup) را درست متوجه نشدهاند. در حالی که اگر یک شروع خوب داشته باشید، میتوانید تجارت خود را با سرعت بیشتری گسترش دهید.
قبول کردن نظرات دیگران و دادن فرصت انتقاد به کاربران سبب پیشرفت سریعتر کسب و کار میشود. پس باید همزمان با بزرگتر شدن سازمان، لیستی از ایمیل مشترکان خود تهیه کنید.
یکی از استراتژیهای مهمی که تمام مدیران استارتآپها باید از آن استفاده کنند، تهیه لیست مخاطبان است. بهتر است کارهای مربوط به توسعه کسب و کار و به روز رسلانی وبلاگ را به اعضای تیم محول کنید و خودتان به دنبال کسب اطلاعات از مشتریان باشید.
فرآیند جمعآوری اطلاعات از و مدیریت کاربران را میتوان در قالب ۴ مرحله تعریف کرد:
- جذب مخاطب
- مشارکت دادن مخاطب
- به کار گرفتن مخاطب
- حفظ مخاطب
در مرحله جذب کردن مخاطب، باید در ازای دریافت اطلاعات از مشتریان، به آنها امتیازاتی هم بدهید تا تشویق شوند مدام از سایت شما بازدید یا محصول شما را بخرند. ولی فراموش نکنید که به روزسانی مطالب سایت، اهمیت زیادی در بازگشت خوانندگان به وبلاگ شما دارد.
اگر میخواهید تعداد بازدید سایت بطور مرتب افزایش پیدا کند و آدرس ایمیلهای بیشتری ثبت کنید، باید از مشتریان دعوت کنید تا در شبکههای اجتماعی هم شما را دنبال کنند. با این روش، مشتریانی خواهید داشت که برای خرید محصولات شرکت و یا خواندن مطالب شما همیشه آماده هستند.
در مجموع، یک قانون مهم این است که اگر اطلاعاتی از مخاطبان خود ندارید، شرکت خود را تاسیس نکنید.
مطلب ایمیل مارکتینگ؛ متفاوت با آنچه تا امروز فکر میکردید میتواند اطلاعات خوبی در مورد استفاده درست از لیست ایمیل کاربران به شما بدهد.
۳-درباره روشهای بازاریابی تحقیق کنید
یافتن روشهای جدید و متفاوت بازاریابی باید یکی از مهمترین فعالیتهای شما باشد. شرکتهای بزرگ سالانه مبالغ هنگفتی را جهت آگاهی از نظرات مشتریان میپردازند. اگرچه شرکتهای کوچک توان پرداخت چنین هزینهای را ندارند، ولی راههای مختلف و کمهزینهای برای این کار وجود دارد. متاسفانه عدم استفاده از نظرات مشتریان یکی از بزرگترین اشتباهاتی است که اکثر سازمانهای نوپا مرتکب میشوند.
سایتها و شرکتهای بسیاری هستند که با هزینه کمتر، این کار را برای شما انجام میدهند. یکی از این سایتها، Consumer Barometer میباشد که توسط گوگل راهاندازی شده است. شاید دانستن این نکته که بسیاری از کارآفرینان مشهور هم این نکته را نادیده میگیرند جالب باشد.
یادتان باشد که هر مشتری، شیوه خاص خود را برای سنجش تجارت شما دارد، پس اگر دیدید که نظرات مشتریان با روند تجارت شما متفاوت است، باید راهکارهای خود را تغییر دهید و یا آنها را دوباره بررسی کنید.
۴-برای استارتاپ خود وقت بگذارید
بدیهی است که وبسایتهایی که دارای طراحی ضعیف هستند و بازدیدکننده زیادی ندارند، با سایتهای بهروز ومدرن قابل قیاس نیستند. همین قانون برای سایتهای تجاری هم صدق میکند. در واقع اگر شما سایت تجاری مدرنی دارید، تا زمانی که حسن نیت خود را به مشتریان ثابت نکنید، از شما چیزی خرید نمیکنند.
اهمیت کانتنت مارکتینگ در استارتاپها
اگر سایت تجاری شما برای مشتریان جذاب نیست و چون برای طراحی آن هزینه زیادی پرداختهاید، نمیخواهید شکل آن را تغییر دهید، باید از شیوههای بازاریابی محتوایی یا کانتنت مارکتینگ استفاده کنید. البته قبل از آن باید یک استراتژی مشخص برای تولید محتوا (کانتنت استراتژی) داشته باشید.
این مطلب در مورد کانتنت استراتژی را از دست ندهید: استراتژی محتوا یا کانتنت استراتژی چیست؟
مشارکت دادن مشتریان در این نوع بازاریابی، نتایج مثبتی برای شما خواهد داشت. امروزه بدون صرف هزینه میتوانید وبلاگی را برای خودتان درست کنید ولی مهم این است که باید محتوایی داشته باشد که بتواند مشتری را بسوی خود جذب کند.
بخاطر داشته باشید که تمجید بیش از حد از محصولات یا محتوا میتواند وجهه تجاری شما را خدشهدار کند. راز موفقیت این است که مشتریان را با استفاده از محتوای مناسب، وادار به صحبت درباره نیازهایشان کنید.
نکته پایانی
اشتباه رایج در بین بسیاری از بازاریابها و کارآفرینان این است که همه مشتریان خود را به یک لندینگ پیج تکراری هدایت میکنند.
با توجه به اینکه وبسایت نقش ویترین شرکت شما را بازی میکند، باید صفحات متفاوتی را برای مشتریان مختلف در نظر بگیرید و هر صفحه برای یک مشتری و بر اساس شخصیت او طراحی شود.
در واقع شناخت مشتری، باعث ثبت خاطرات خوش در ذهن مشتریان بابت حضور در وبلاگ و یا خرید از سایت شما میشود. همین نکته کوچک باعث میشود خوانندگان زیادی جذب کنید، سفارشات زیادی دریافت کنید و تجارت خود را گسترش دهید.
یکی دیگر از مطالبی که میتواند به شما در وبلاگنویسی کمک کند، مطلب ۵۰ فرمول جادویی که وبلاگ شما را منفجر میکند است.
پیروز باشید!
طراح باشی
مطلب خوب و مفیدی بود ممنون . https://dehkadeh-web.ir