اگر احساس میکنید در شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک و تلگرام، زمان خود را تلف میکنید ولی در عین حال فکر میکنید میتوانید از آنها بهتر استفاده کنید، یک خبر خوب برای شما داریم.
خبر خوب این است که میزان فروش شما در شبکههای اجتماعی، با توانایی شما در بازاریابی مستقیم در محتوای پستهای شما، رابطه مستقیم دارد. موفقیت، ربط چندانی به مسائل فنی کار شما ندارد. اگر بدانیم چگونه برای محصولات خود تبلیغ کنیم، بدون شک موفق خواهیم بود. برای پست گذاشتن در دنیای مجازی چند تکنیک وجود دارد که ما آنها را ارائه کردهایم.
کپیرایتینگ پادشاه است، نه محتوا
محتوایی که بدون راهنمایی افراد متخصص تولید شده باشد، ارزش چندانی ندارد.
اگر از تولید محتواهای بیارزش و تکراری به ستوه آمدهاید، باید بدانید چیزی که آنها را جذاب میکند، کپیرایتینگ است.
گام اول: پستها را طوری بنویسید که مخاطب را وادار به پاسخ دادن کنید
در رسانههای اجتماعی مانند Google+, LinkedIn Pinterest, YouTube, Facebook و وبلاگها میتوان نوشتهها را بهعنوان محتوا قرار داد. بنابراین اگر میخواهید از این شبکهها درآمد داشته باشید، باید بدانید چگونه از آنها استفاده کنید.
جوری پست بگذارید که مشتریان ترغیب شوند با شما ارتباط برقرار کنند. چندان نگران آنچه پست میکنید نباشید، چگونگی پست گذاشتن است که اهمیت زیادی دارد.
اشتباه بیشتر افراد، درگیر شدن با مسائلی چون زمان مناسب برای پست گذاشتن یا دقیقاً چه چیزی باید نوشته شود یا نباید نوشته شود میباشد. این کارها تنها زمان شما را که می توانست روی تمرکز بر چگونگی نوشتن صرف شود، تلف میکند. چگونه نوشتن است که برای شما درآمدزایی خواهد کرد. تلاش کنید این سه ویژگی را داشته باشید:
هشدار دهندگی: افراد از آگاه شدن از خطرات مختلف در انواع زمینهها لذت میبرند.
راستگویی: سعی کنید همیشه راستگو و متفاوت باشید.
گفتن واقعیتهایی “کثیف”: درباره رقبای نه چندان صادق شما که تلاش دارند از آنها بگریزند.
با پرسش کار خود را آغاز کنید.
دفعه بعد که خواستید پستی بگذارید، کار خود را با پرسشی مانند” هدف من از این پست چیست؟”شروع کنید.
زمانی که از خود این سؤال را میکنید که” پس از بروزرسانی این پست از مخاطبانم چه انتظاری دارم؟”، پاسخهایی که ممکن است بشنوید را حدس بزنید. شما از مشتریان خود میخواهید:
نوشتهی شما را به اشتراک بگذارند یا آن را لایک کنند.
یا در سایت شما عضو شوند.
با شما تماس بگیرند تا از راز فعالیت شما آگاه شوند.
پرسیدن کلمه “چرا”، نقاط ضعف شما را در پست گذاشتن آشکار میسازد. اگر نمیتوانید توجه کسی را جلب کنید، نگران نباشید زیرا با این مقاله که البته کپیرایتینگ آن هم رعایت شده است، راه غلبه بر این نگرانی را خواهید آموخت.
قدم دوم: با محتوای پستها مشتری جذب کنید
تبدیل خوانندگان پستها به مشتری، به محتوایی نیازمند است که در آن هم کپیرایت رعایت شده و هم متنی تأثیرگذار دارد. این امر نیاز به وبلاگهایی دارد که راهها و شیوههای تجارت را بهخوبی آموزش دادهاند که البته این کار بسیار آسان است. شما باید مشتریان را از همان زمان که شروع به خواندن محتوا میکنند، به آغاز مشارکت و تجارت ترغیب نمایید.
برای نمونه فرض کنید برخی افراد بهخاطر پستهای نامربوطی که در مدت زمان طولانی در شبکه اجتماعی LinkedIn گذاشته میشوند خسته شدهاند. برای اینکه این افراد را بهسوی خود جذب کنید میتوان از رسانهی دیگری مانند Google+ استفاده کرد و فراموش نکنید که محتوایی که مینویسید، باید هدفمند باشد.
بهعلاوه وبلاگ شما نیز محلی برای بازاریابی است و جایی است که میتوان در آن پیشبینی خود را از آینده بازاریابی بیان کرد. این دقیقاً همان جایی است که مشتریان از تجارت با شما احساس آرامش و آسایش میکنند و شما هم در قبال این آرامش، از آنها اطلاعاتی در مورد علایق آنها جمعآوری میکنید.
پس فراموش نکنید که Google+، LinkedIn، Facebook و دیگر رسانههای اجتماعی میتوانند مشتریان را بهسوی شما جلب کنند تا تجارتی بلندمدت را آغاز کنید. البته با فعالیت صادقانه خود باید به آنها بفهمانید که گرفتن آدرس ایمیل آنها برای تجارت در فضایی صادقانه و دوستانه بوده است.
قدم سوم: از کپیرایتینگ استفاده کنید
کپیرایتینگ مؤثر فقط جهت این است که مشتریان:
- باور کنند راه بهتری وجود دارد (اینجاست که پستهای ظاهراً کوچک و کم اهمیت شما بهکار میآیند)
- متوجه شوند که بخشی از آن را یافتهاند (در بلاگ شما که مطالب را طولانیتر بیان کرده)
- و کاری انجام دهند، یعنی قدم اول را به سوی آنچه میخواهند بردارند. (دادن سرنخی به شما)
- پس بهسوی هدف خود حرکت کنید، قدم به قدم خود را به مشتریان معرفی کنید و از این راهنماییها استفاده نمایید تا مطمئن شوید پستهای شما تأثیر خود را در ارتباطات تجاری گذاشتهاند.
هنگامیکه چیزی مینویسید، سریع عمل کنید. مشتریان را برای یافتن راهحل مشکلات خود معطل نکنید و سعی کنید در جمله و حتی عنوان مقاله، اطلاعات جامع و کاملی به آنها ارائه نمایید. در اواسط مقالهی خود، واقعیت تجارت خود را به آنها نشان دهید. این کار را با سرعت مناسبی پیگیری کنید و از سؤالات مشتریان استقبال نمایید. سپس تلاش کنید کنجکاوی آنها را درباره اطلاعات بیشتر، برانگیزید.
فراموش نکنید که بایستی به عمد فضاهایی ابهام آمیز برای مشتریان بیان کرد، زیرا آنان باید از شما سؤال کنند تا از این راه برای خود درآمد کسب نمایید، وگرنه همانند مشاوری رایگان برای آنها فعالیت کردهاید.
جهت اطلاع از آخرین دورههای کپیرایتینگ میتوانید به صفحه دورهای آموزش کپیرایتینگ مراجعه کنید.
پیروز باشید!
طراح باشی
نوشتن دیدگاه